Доброго дня шановні форумчани. Одного суботнього дня до помешкання звичайної Чернівецької пенсіонерки завітав кур'єр, якій приніс їй "радісну звістку" - Постанову про арешт її однокімнатної квартири (звісно з усіма печатками та підписами поважних посадових осіб Першотравневого відділу ДВС). Наступного понеділка збентежена громадянка подалася до РВ ДВС з метою з'ясувати обставини. Представники влади зустріли її з "найщирішими побажаннями" чітко вказавши старенькій, що вже незабаром вона поповнить ряди безхатченків, пояснивши свої дії чітким дотриманням норми закону. У постанові йдеться (згідно відповіді ЧК ОБТІ), що старенька володіє, як мінімум трьома об'єктами нерухомості, кожен з них в десятки разів дорожче за однокімнатну квартиру в якій зареєстрована та мешкає "злісна порушниця". Довго та безрезультатно пояснювала пенсіонерка, що про зазначені у постанові адреси вона перший раз чує, що в графі "боржник", зазначена зовсім невідома їй адреса. Непохитні, спортивні хлопці з виконавчої служби "трясли пеперями", перед її обличчям та наполягали, що старенька просто не знає (або приховує) що має нерухоме майно. В кінці кінців старенька погодилась на "відчайдушний крок" мовляв забирайте все що на мені записано, - це й будинок в іншому районі міста й квартира в іншому будинку, тільки залишіть мені мої однокімнатні "хороми" на дев'ятому поверсі приславутої "панельки". Посадові особи з РВ ДВС не намагалися і не мали змоги пояснити причину своїх дій тому, що не могли в загалі знайти папку з документами по цій справі (шукаючи документи, про їх місце знаходження вони дізнавались за допомогою стільникового зв'язку у співробітника який знаходився у відпустці і залишив їх на вікні). Не дізнавшись правди старенька побіліла та почимчикувала до швидкої де в аптеці понюхала нашатирю та проковтнула жменю валідолу. Вже через годину я завіз її до районної прокуратури де вона пояснила безвихідь ситуації та розповіла про накладення арешту на її майно з невідомих їй причин. Дізнавшись про бажання пенсіонерки написати заяву з проханням допомогти з встановленням істини та припинення беззаконня, представник органу який зобов'язаний контролювати дотримання законності органами державної влади зробила декілька дзвінків, і вже через п'ять хвилин все стало ясно - "Банальна помилка, спів падіння і все таке". Все би нічого але вже дуже скоро пенсіонерка отримала ще одного листа вже з ГУ Юстиції в Чернівецькій області в якому йдеться про те що Першотравневим відділом ДВС проводиться провадження про стягнення коштів з пенсіонерки на її же користь, (тобто її майно арештовують щоб стягнути кошти на її же користь). В листі пафосно зазначено, що громадянин має право оскаржити рішення виключно в судовому порядку. Чому я це все написав? Тому, що людина яка попала в епіцентр описаних подій в любий момент готова викинутися з вікна дев'ятого поверху, тому що декілька днів тому вона поховала тата, тому що вона немає жодної звістки що до попередніх обставин, вона не знає чи відбувались взагалі і коли судові засідання і їх рішення, не отримувала повісток чи запрошень, не знайома з будь якими матеріалами чи особами з цього питання, вона нічогісінько не знає про нерухоме майно яке (за твердженням представників влади) є її власністю, вона ніколи не чула адреси й прізвища вказані у вищеописаних документах, пропрацювавши все життя на радянську промисловість пенсіонерка мала надію залишити у спадок однокімнатну квартиру трьом внучкам, які вже сьогодні впевнено планують, ні в якому разі не жити в цій державі. Тому що отримавши пенсію у 800 грн, вона витрачає половину з них на ліки, і як левова частина пенсіонерів вона несе ті копійки в касу за комуналку, а судові позови та адвокати запхають її у боргову яму, яка обернеться тим самим арештом тої самої квартири в панельці але чомусь не тих вказаних у документах ЧК БТІ маєтків. Тому що я прекрасно розумію, що коли "браві хлопці" прийдуть описувати майно старенької, вони спровокують ситуацію при якій їм на допомогу прийдеться викликати автобус спецназу, і в кінці виявиться що старенька ще й нанесе їм тяжкі тілесні ушкодження і проведе залишок життя в колонії ОР. Тому що я просто її син, який служив, працював, маю дві вищі освіти, зобов'язаний підняти дітей, але в своєму 41 річному віці я такий же безпорадний проти державної, корупційної машини, яку всі ми будуємо, тому що той хто припустився помилки у складанні доленосних документів ні коли не признає її, тому що службова догана вище ніж якась людина-муряха, а присяга держ. службовця (я знаю її на зубок) вони її забули як тільки отримали посвідчення (маю на увазі тільки конкретних осіб) . Тому, що впевнений - тільки розголос цієї теми може призвести до встановлення істини. Тому, що сьогодні я рятую не ту нещасну панельку а мати яка скорочує своє життя приймаючи десятки таблеток на день, тому що не без причини не маю віри в органи держвлади. Тому, що ця тема може стати комусь у пригоді і завтра любий з нас може стати чиїмось "однофамільцем" і пані/пан з БТІ за допомогою системного пошуковика та їхньої неймовірної зайнятості напишуть папірець за яким Ви можете стати злочинцем. Перший раз у житті я прошу допомоги у громади, підкажіть як діяти далі, кому ще написати листа, представлю всі документи, і інформацію яка є в наявності.
P.S. Я не придаю цьому зверненню жодного політичного забарвлення, не зважаючи на відчай, використовуючи різні узагальнюючи терміни маю на увазі тільки конкретних виконавців.
Мої координати
Павлюк Олександр Вікторович
№ моб. тел.066 268 70 80 № дом. тел. 4 42 46